Prezentované menu obsahuje velmi velké množství tuků a podceňovaný obsah komplexních sacharidů. Tento návrh výživy je podobný ketogenní stravě doporučované pro děti s epilepsií rezistentní na léky. Expert také varuje, že vedlejším účinkem užívání této stravy může být: ledvinové kameny, hypoglykémie a zvýšení krevních lipidů. Kromě toho může být nedostatek cenných vitamínů a minerálů.

“ Současný stav mých znalostí neumožňuje doporučit tento typ stravy zdravým lidem, kteří chtějí pouze detoxikaci cukru. Ze zkušeností s prací s pacienty vím, že po 30 dnech svědomitého používání racionální stravy klesá touha jíst sladkosti na stupnici od 1 do 10 (na začátku to bylo 10) na 1-2 “.

Podle odborníka je nejlepším způsobem, jak mít detoxikaci cukru, zdravé a správně vyvážené menu. Neměli byste hladovět ani nadměrně jíst. Naše nabídka by měla zahrnovat ovoce, zeleninu, ryby, mléčné výrobky, zdravé tuky a celozrnné výrobky.

Měli bychom se vyvarovat mimo jiné obsažených jednoduchých cukrů do sladkostí, slazených nápojů a bílého chleba a neslaďte kávu ani čaj. Je také důležité správně hydratovat tělo a být fyzicky aktivní.

Zdroj:o2pl