Pryč se skvrnami!

Cukr si skvěle poradí například se skvrnami od trávy – a bez únavného drhnutí. Stačí, když smícháte půl šálku krystalového cukru s takovým množstvím vody, aby vznikla hustá kašovitá hmota. Natřete ji na zašpiněné místa, nechte na oblečení působit půlhodinu, potom vyperte. Po ošklivé skvrně nebude ani stopy!

I aspirin dokáže zázraky

Pokud chcete, aby vaše čerstvě vyprané prádlo pěkně vonělo a zářilo, zkuste do pračky vložit obyčejný aspirin. Stačí, když v 2 litrech horké vody rozpustíte 325 mg aspirinu, oblečení namočíte do roztoku přibližně na 7 hodin a potom vyperete. Můžete použít i jednodušší trik – vhoďte tabletku aspirinu přímo do pračky, tak se lépe rozpustí.

I vy perete oblečení na 30-ce?Už to nedělejte …

Vědci zjistili, že praní při teplotě 30 stupňů neprospívá pouze látce, ale zejména bakteriím. Je to sice ekologické a šetrné řešení, ale nízká teplota vody není dostatečně “silná”, aby zabila vytrvalé bacily. Takové praní bakterie nejenže nezničí, ale jim také vytvoří vhodné podmínky pro rozmnožování. Jen si vzpomeňte, kolikrát jste pračku nastavili na 30 stupňů, abyste náhodou nezničili svůj křehký pulovr nebo šaty …

V 1 polévkové lžíci vody v pračce se podle vědců nachází až 1 milion bakterií včetně takových, které mohou způsobit vážné onemocnění – salmonella, E. coli či norovirus, který způsobuje zvracení a průjmy.

Naše rada?

Odteď nerozdělujte špinavé prádlo jen podle barvy. Jinak riskujete, že po praní bude sice příjemně voňavé, ale ani trochu čisté!

Zdroj:Casprezeny.sk