ČIŠTĚNÍ PRAČKY

  1. Buben
    I když si myslíte, že vnitřek pračky je čisté, může to být úplně jiné. Ve vroubky bubnu se skrývají nečistoty. Proto stojí za to zapnout prázdnou pračku na 60 stupňů a hodit do bubnu tablety do myčky. Stačí dvě tablety. Osvěžují interiér ho zbavuje nečistot a choroboplodných zárodků.
  2.  Zápach
    Z pračky může vycházet zápach. Nejčastěji se objevuje, když v něm vlhká prádlo zůstane několik hodin. I když nemůžete prádlo ihned vytáhnout, dvířka pračky by měly zůstat otevřené. Pokud se pračka nepoužívá, nechte dveře pootevřené. Vlhkost obsažená v interiéru je příčinou nepříjemných pachů.
  3. Filtr
    Servisní technici se shodují, že vyčištěné filtry vidí v domácnosti jen velmi zřídka. Filtr zachycuje malé předměty, které zůstávají v kapsách. Mince, kapesníky, sponky, vizitky. Ve filtru může plíseň objevit brzy a stát se živnou půdou pro bakterie. Nezapomeňte ho pravidelně čistit!
  4. Těsnění
    Těsnění se také stává shlukem nečistot a bakterií. Bakterie a plíseň se třesou blahem v útrobách těsnění. Nezapomeňte pravidelně trávit čas čištěním těsnění.
  5. Zásuvka na prášek
    Nezapomínejte čistit i zásuvku na prášek a aviváž. V něm se často drží nečistoty a usazeniny, které se mohou dostat až k prádlu.

Máme hotovo.

zdroj: webniusy.com