Další neobvyklé triky při praní, se kterými barvy oblečení nevyblednou

Navíc, tyto metody jsou 100% přírodní a proto se nemusíte zbytečné chemie a zejména horibilných finančních investici do speciálních pracích prostředků.

pepř

1 lžička pepře , kterou přidáte do praní spolu s běžným pracím prostředkem dokáže zabránit agresivním složkám pracího prostředku narušovat strukturu vláken a tím i vyplavovat z nich barvu. Vybledlých žádné stopy, prádlo bude čistá a barvy stejně zářivé jako před vypráním. Pepř je účinné především na oblečení s černou barvou, jeho zbytky se vyplaví v procesu máchání.

Chlorid sodný (sůl)

Tato látka, kterou určitě znáte i jako obyčejnou sůl , má během praní podobný vliv jako pepř. Chrání vlákna před vyplavováním barvy vlivem čisticích složek obsažených v pracím prostředku a barvu zakonzervuje ve vláknech. Nejlepší je na tmavomodré oblečení . Při máchání přidejte 1 šálek kuchyňské soli, která barvu zakonzervuje ve vláknech.

ocet

Ocet dodává oblečení jemnost a lesk . Obzvláště vynikajícím pomocníkem je v případě ručníků, které velmi brzy ztratí svou původní barvu a jejich povrch se stane drsným a nepříjemným na dotek. Ocet pomůže předcházet všem těmto problémům a zvláště vhodné je přidávat jej v procesu máchání. Nebojte se nepříjemného zápachu. Ten zmizí, když oblečení uschne.

Pokud se bojíte o své nové rifle , před prvním praním jejich namočte do roztoku vytvořeného z 1 dílu octa a 1 dílu vodu. Pomůže také roztok vody a kuchyňské soli.

Pokračování na další straně…