filtr pračky

Součástí pračky je také filtr, který se může pravidelným praním postupně poškozovat. A to proto, že v něm uvíznou malé předměty, které zapomenete v kapsách. Také zde může být plíseň a jiné nečistoty. Jako filtr efektivně vyčistit? Zjistěte si, kde se nachází, otevřete daný prostor a ten se pokuste důkladně čistit ručně.

těsnění pračky

Vlivem nečistot nejen na vašem prádle dochází k tomu, že se těsnění pračky postupně zanáší. Dále se zde objevují i ​​různé bakterie a houby. Aby těsnění plnilo svou funkci, věnujte pozornost občasnému vyčištění. Výrazně tak přispějete k tomu, že se nestane žádná nehoda.

Zásuvka na prádlo

Hlavním problémem jsou zde především plísně, které se následně spolu s práškem dostanou až na vaši prádlo. Ideální je celou zásuvku vyjmout a následně namočit do mýdlové vody. A pak vyčistit ručně. Ani toto čištění pračky byste rozhodně neměli podceňovat a měli byste se mu věnovat, pokud možno pravidelně.

Jak odstranit zápach?

I ten může být velkým problémem. Základem by mělo být klasické čištění, s využitím tablet do myčky. Pak myslete na to, že v pračce je třeba větrat. Dvířka proto nechávejte alespoň trochu pootevřené. Tím se v pračce nebude držet vlhkost, která je hlavním důvodem nepříjemného zápachu.

Zdroj.somzena