3 tipy jak zatočit s chutí na sladké:

# 1 Začněte den bílkovinami

Bílkoviny v každém jedle- zejména v snídani, jsou klíčem k vyrovnávání hladiny cukru a inzulínu v krvi ak potlačení chuti na sladké. Začněte den vejci z farmářského chovu nebo proteinovým koktejlem.

Jezte oříšky, semínka, vajíčka, kuřecí maso nebo maso z dobytka krmeného trávou v každém jídle. Velikost jedné porce je 110 – 170 gramů nebo velikost vaší dlaně.

# 2 Proti cukru bojujte tukem

Nepřibývá se z tuku, ale z cukru. Tuk vás zasytí vyrovnáním hladiny cukru v těle a je nezbytný jako palivo pro vaše buňky. Každé vaše jídlo či svačina by mělo kromě bílkovin obsahovat zdravé tuky, včetně oříšků a semínek (které také obsahují bílkoviny), extra panenského olivového oleje, kokosového másla, avokáda a omega 3 mastných kyselin z ryb.

# 3 Dostatek spánku

Méně spánku zvyšuje chuť na sladké a sacharidy, protože ovlivňuje hormony související s chutí. Pokud nespíte, tělo chce více energie, takže sáhnete po rychlých cukrech. Spánek je nejlepší cestou, jak bojovat proti přejídání. Díky spánku můžete doslova zvítězit nad touhou po sladkém a nad nadváhou.

Zdroj:somzena.sk