Postup přípravy Hrníčkových knedlíků

A dále už jenom 4 klasické hrnky a také trochu másla nebo sádla, kterým je vymažete. Vše tedy zvládnete bez kynutí a zdlouhavých úprav těsta.

Jak na hrníčkové knedlíky? Není to nic složitého. Jako první nakrájejte housky na kostičky a namočte je do mléka.

Mezi tím oddělíte žloutky od bílků. Zatímco žloutky smícháte se všemi ostatními surovinami, tak bílky dáte stranou, jelikož je následně vyšleháte. Do žloutkové směsi přidáte namočené housky a opatrně promícháte.

Nyní si vezmete kuchyňský mixér a začnete z bílků vyšlehávat sníh, který by měl být, pokud možno dostatečně tuhý a pevný. Když dosáhnete dané konzistence, opatrně ho vmícháte do těsta. Základ na hrníčkové knedlíky je hotov.

Nyní si připravte hrnky, které vytřete sádlem nebo máslem. Poté už do nich nalijte připravené knedlíkové těsto.

Následně vytvoříte vodní lázeň, do které jednotlivé hrnky postavíte. Zakryjte poklicí a začněte vařit. Doba vaření je zhruba 25 minut.

Následně pomocí lžíce knedlík vyloupněte z hrnečku, nakrájejte a servírujte. A je jedno, k jaké omáčce to bude. Knedlíky jsou zkrátka univerzální přílohou.

Dobrou chuť.