Způsob přípravy

Smíchejte ingredience v misce a nechte půl hodiny. Poté je nalijte do lahve s rozprašovačem. Použijte jej tam, kde jsou pachy nejvíce absorbovány. Takový osvěžovač je účinný při odstraňování zápachu a voní dobře. Všechny jeho složky jsou zcela přírodní.

Varování

Esenciální oleje by neměly užívat těhotné a kojící ženy. Neměli by se používat v domácnostech s malými dětmi nebo domácími zvířaty. V takových případech použijte pro osvěžovač vzduchu směs vody a jedlé sody bez olejů. Taková směs také účinně odstraní nepříjemný zápach.

Přírodní osvěžovač vzduchu není jediným výrobkem, který lze vyrobit doma. Druhým je kapalina z organických látek, která dodá vašemu oblečení svěží vůni.

Přírodní aviváž

Složení

  • 150-200 ml horké vody
  • 10 g jedlé sody
  • 800 ml jablečného octa
  • asi 20 kapek vašeho oblíbeného éterického oleje
  • plastová nádoba

Poznámka: plastová nádoba by měla být přiměřeně velká. Během přípravy kapalina zvětší svůj objem a může přetékat z příliš malé nádoby.

Způsob přípravy

  1. Nalijte do nádoby horkou vodu.
  2. Přidejte jablečný ocet a sódu. Začnou se tvořit bubliny. Klid, to je normální.
  3. Když se bubliny přestanou tvořit, nalijte látku do prázdné láhve na mycí prostředky.
  4. Nalijte éterický olej do směsi (ne více než 20 kapek).
  5. Lahvičku dobře protřepejte, aby se vše důkladně promíchalo. Uchovávejte válec na tmavém a chladném místě.

Tato kapalina by měla být použita stejným způsobem jako kapalina pro skladování. Díky svým přísadám vydrží oblečení dlouho svěží. Proč utrácet peníze za chemikálie, když si doma můžete připravit zcela přírodní produkt mnohem levněji.

Zdroj:.bystragrazyna.pl