Ovesné vločky by měly být jemně nasekané v mixéru na prášek a smíchány s práškem do pečiva.

Míchejte tvaroh a kombinujte s kefírem a medem, poté celou hmotu dobře vyšlehejte mixérem.

Přidejte rozšlehaná vejce a skořici, dobře promíchejte a přidejte ovesný prášek a promíchejte do hladka.

Oloupejte jablka a nakrájejte je na malé kousky.

Zapekací misku vymastíme máslem a zakryjeme pergamenem, rozložíme vrstvu plátků jablek.

Těsto natřeme a dobře vyrovnáme.

Předehřejte troubu na 180 stupňů a koláč pečte 30 – 35 minut.

Ukazuje se velmi chutné , pokud nahradíte jablka hruškami, švestkami (vezměte si pouze sladké odrůdy) jahodami, meruňkami a broskvemi (husté). Na dno formy můžete dát kousky jablek nebo jiného ovoce, na to položit vrstvu nízkotučného tvarohu nebo tvarohové hmoty a vyložit těsto.

Zdroj:povarlol