Jak konzumovat česnek bez nepříjemných pachů?

Kvůli problému s nepříjemným zápachem, který zůstává kvůli konzumaci čerstvého česneku, jej však většina lidí téměř nikdy nepoužívá syrový. Česnek je nejzdravější v syrové formě, proto se před použitím pár minut rozdrtí nebo naseká a nechá na vzduchu, aby se vytvořily příslušné chemické prvky, především allicin.

Takto se připravuje nejzdravější, ale vytváří nejnepříjemnější zápach. My jsme však našli a vyzkoušeli jedno dobré řešení, které vám umožní používat jej v syrovém stavu bez nepříjemného zápachu.

Je potřeba sehnat domácí menší česnek. Klademe důraz na domácí, protože jsme zavaleni velkým a „podezřelým“ česnekem dováženým z Číny.

Celou bulvu rukama nahrubo oloupeme na třešně nebo plátky. Vyjměte 2-3 malé plátky a vložte je do trochy vody na deset minut odstát. Poté je vyndejte z vody a jednoduše prsty sloupněte kůži, která se z mokrého a nasáklého lalůčku snadno zbaví. Nepoužívejte nůž, protože je důležité, abyste lalok nepoškodili nebo neprořízli. Musí zůstat neporušené a neporušené, což je klíčem k použití bez zápachu.

Když plátky oloupete, zapijte je sklenicí celé vody stejně jako užíváte tablety. Udělejte to na lačný žaludek, nejlépe alespoň 45 minut před jídlem. A to je vše.

Takto použitý česnek nebude produkovat žádný zápach, rozpustí se ve vašem těle a přinese vám většinu prospěšných vlastností. Ten den ani další nebude cítit žádný zápach. Bylo to vyzkoušeno. Je důležité, aby česnek nebyl při přípravě a loupání mírně nařezaný nebo poškozený. Důležité je také vybírat jen malé cibulky a lalůčky, aby se vám při polykání nezasekly v krku. Laloky by neměly být větší než tablety nebo kapsle. Náš domácí česnek je téměř vždy malý.

Stačí si vzít 1-2 malé lalůčky každý den a dobu užívání přizpůsobit svému životnímu stylu, i když je účinný zejména nalačno.

Co se stane, když sníte česnek na lačný žaludek?

Efekt je mnohem silnější!

Vědci potvrdili, že konzumace česneku nalačno zvyšuje jeho účinnost z hlediska přírodního antibiotika, protože bakterie jsou detekovány a nelze se jim bránit.

Zde jsou některé konkrétnější případy, ve kterých může být česnek velmi užitečný:

-Pokud máte na těle bradavici nebo podobný výrůstek, přiložte na ni odříznutý kousek česneku a přelepte náplastí. Nechte působit přes noc a opakujte několik dní, dokud bradavice úplně nespadne.

-Při revmatických bolestech potřít na bolavé místo nakrájený stroužek česneku, bolest ustoupí.

-Pokud vás bolí svaly, jezte více česneku, protože uvolňuje svaly.

-Pokud vás bolí ucho, uvařte si dva stroužky česneku a nakapejte pár kapek do ucha.

Další možností je jednoduše vložit do ucha 1 očištěný celý stroužek česneku. Lalůček perfektně sedí v uchu, jako čípek.

Bolest a zánět během pár minut odezní a uchem se rozšíří pocit příjemného tepla.

V historii lékařství jsou antibakteriální a antivirové vlastnosti česneku velmi dobře známé. Česnek a jeho složky prošly četnými studiemi, které masivně prokázaly jejich účinek na infekce způsobené bakteriemi a viry. Výzkumy také potvrzují, že česnek má výrazné protirakovinné vlastnosti.

Pravidelná konzumace velkého množství česneku snižuje riziko mnoha druhů rakoviny, zejména rakoviny konečníku a ledvin.

Zdroj:youtube