Vyzkoušejte trik s mincí

Jedná se o praktickou vychytávku, která vás ochrání před konzumací zkažených potravin a před nepříjemnými zdravotními potížemi. Tento jednoduchý trik vás totiž upozorní na to, že došlo k výpadku proudu a jak dlouho trval. Jak přesně postupovat?

Nejprve dejte do nádoby vodu a poté ji vložte do mrazáku zmrznout. Jakmile se změní voda v led, položte na jeho povrch minci, uzavřete mrazák a můžete se vydat na dovolenou. Po návratu snadno zjistíte, jestli nedošlo na delší dobu k výpadku elektrického proudu.

Pokud je mince stále na povrchu ledu, nemusíte mít žádné obavy. Když však najdete minci na dně nádoby, poznáte, že byl mrazák v době vaší nepřítomnosti vypnutý. V tomto případě se konzumaci potravin zcela jistě vyhněte, obzvlášť pokud se jedná o maso.

V případě, že mince je na dně misky, potraviny z mrazáku raději vykliďte, mohou být totiž zkažené a kontaminované salmonelou či dalšími bakteriemi. Mince na dně misky totiž poukazuje na to, že došlo k výpadku proudu, led se rozpustil a mince klesla na dno. 

Určitě tuto metodu vyzkoušejte.