Na otoky také slouží octové zábaly – pomohou i s otokem například po bodnutí hmyzem.

Další rady, jak jablečný ocet využít

Potírání bolavých kloubů

2 lžíce jablečného octa smíchejte s 1 lžící olivového oleje a smíchejte s kokosovým olejem tak, abyste získali konzistenci pasty. Toto se aplikuje na postiženou oblast, důkladně naneste kruhovými pohyby. Pokud máte problémy s bolestí krční páteře nebo jinými bolestivými částmi těla, navlhčete teplý ručník ve vodě s jablečným octem a aplikujte jako teplý obklad.

Nápoj, který pomáhá činnosti střev, pomáhá při bolesti kloubů a je výborný i na hubnutí

Smíchejte 1 až 3 čajové lžičky jablečného octa s 8 dl vody. Třešňová šťáva je kromě vody také dobrou volbou, protože má příznivý účinek na klouby. Dejte si tento nápoj po 1 šálku 3 krát denně, nejlépe před jídlem.

Olej s jablečný ocet

Můžete si vytvořit masážní olej s jablečným octem. Jednoduše smíchejte 1 lžíci olivového nebo kokosového oleje se dvěma lžícemi jablečného octa. Vmasírujte tuto směs několik minut do bolavých kloubů. Opakujte masáž každý den pro úlevu od bolesti.

Na klidný spánek

Zředěný jablnčný ocet s medem podporuje klidný a nepřerušovaný, sladký spánek.

Proti zpoceným nohám

Jablečným octem lze zabojovat i proti plísním na nohou nebo pocení chodidel. Smíchejte jablečný ocet s teplou vodou v poměru 1: 5, nalijte do lavoru a Močte si nohy – 10-15 minut.

Pokračování na další straně