Při anémii

Připravte si směs z půl kilogramu lučního medu, půl kilogramu mletých vlašských ořechů a jednoho citronu. Vše se dobře promíchá a užívá se každé tři až čtyři hodiny. Směs je velmi dobrá pro rekonvalescenci chudokrevných a vyčerpaných lidí.

K léčbě hypertenze a nedostatku železa – anémie

Měli byste užívat 100 gramů vlašských ořechů se stejným množstvím medu každý den po dobu nejméně 45 dnů. Med a vlašské ořechy jsou také velmi účinné při srdeční ischemii.

Lžíce medu se třemi nebo čtyřmi vlašskými ořechy je nejen mimořádná pochoutka, ale také lék proti bolestem hlavy, nespavosti a skleróze. K ochraně před zvýšenou radiací stačí stejná dávka, tvrdí slavný americký lékař D. Gale.

Proti impotenci pomáhá osvědčený recept z dávných dob:

Mletý ořech smíchaný s medem ve stejném poměru. Vezměte dvě lžíce dvakrát nebo třikrát denně, půl hodiny po jídle. Aby bylo dosaženo požadovaných účinků, měla by kúra trvat alespoň 20 až 30 dní.

Hojení žaludečních vředů

Rychle a efektivně přejde, když si půl hodiny před jídlem dáte pět až šest lžiček ořechového mléka denně, které si připravíte takto: 20 gramů mletých vlašských ořechů zalijte 100 gramy teplé převařené vody, dobře protřepejte, sceďte a přidejte dvě lžíce medu.

Med s česnekem

Následující recept navrací tělu sílu a je velmi dobrý proti astmatu a dýchacím potížím: dobře promíchejte kilogram lučního medu, šťávu z deseti citronů a šťávu z deseti hlávek česneku a nechte týden odstát v uzavřené sklenici.

Pijte čtyři kávové lžičky jednou denně a nechte šťávu pomalu stékat do krku. Pro dosažení požadovaného účinku by se měl pít pravidelně po dobu dvou měsíců.

Proti chřipce je velmi známý lidový lék z medu a česneku:

Očištěný česnek rozdrtíme (uděláme kaši) a smícháme s lipovým medem (nejlépe) v poměru 1:1. Před spaním si dejte jednu lžíci rozpuštěnou ve vlažné vodě.

Možná jsme vám jen připomněli některé recepty a možná jste o některých slyšeli poprvé. To je jedno. Důležité je s jejich přípravou neváhat.