postup:

Cuketu omyjeme, nastrouháme na jemném struhadle (můžeme oloupat ale nemusíme), osolíme a necháme vypotit a potom slijeme přebytečnou vodu. V misce smícháme nejprve mouku s kypřícím práškem do pečiva, přidáme sůl, prolisovaný česnek a nakonec změklé máslo. Nakonec přidáme i nastrouhanou cuketu a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a uložíme na 30 minut do chladničky. Těsto rozgúľame na pomoučeném vále na tloušťku asi půl centimetru a vykrajujeme kolečka. Pagáčiky ukládáme na plech s pečícím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme semínky, kmínem příp. solí. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 ° C přibližně 10 minut, dokud nebudou krásně zlatavé.

Chcete-li plnit tak si těsto rozdělíme na menší kousky – placky a plníme jejich sýrem, tvarohem nebo jinou náplní a pak náplň zabalíme. Z této dávky vyjde asi 60 pagáčiky.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:dobrenoviny.sk