postup přípravy:

  1. Oloupeme cuketu a odstraníme její konce. Rozkrojíme ji na polovinu a odstraníme semínka. Následně nastrouháme cuketu na hrubém struhadle.
  2. Cuketu vložíme do cedníku, osolíme, promícháme a necháme 15 minut působit.
  3. Mrkev a brambory nastrouháme na jemném struhadle.
  4. Vymačkáme přebytečnou tekutinu z nastrouhaných brambor a cukety a vložíme je do čisté mísy.
  5. Do mísy s zeleninou přidáme rozšlehaná vejce, na malé kroužky nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, krupici, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a necháme směs 15 minut odstát, aby krupice nabobtnala.
  6. Připravíme si omáčku. V menší míse smícháme majonézu, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a nakrájený kopr.
  7. Ze směsi vytvoříme karbanátky a položíme je na tvrdou podložku.
  8. Karbanátky smažíme na oleji 2 minuty z obou stran.
  9. Poté je přendáme do zapékací mísy a pečeme v troubě při teplotě 150 °C po dobu 20 minut.
  10. Hotové zeleninové karbanátky podáváme se svěží omáčkou.

Dobrou chuť!