postup přípravy:
- Oloupeme cuketu a odstraníme její konce. Rozkrojíme ji na polovinu a odstraníme semínka. Následně nastrouháme cuketu na hrubém struhadle.
- Cuketu vložíme do cedníku, osolíme, promícháme a necháme 15 minut působit.
- Mrkev a brambory nastrouháme na jemném struhadle.
- Vymačkáme přebytečnou tekutinu z nastrouhaných brambor a cukety a vložíme je do čisté mísy.
- Do mísy s zeleninou přidáme rozšlehaná vejce, na malé kroužky nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, krupici, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a necháme směs 15 minut odstát, aby krupice nabobtnala.
- Připravíme si omáčku. V menší míse smícháme majonézu, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a nakrájený kopr.
- Ze směsi vytvoříme karbanátky a položíme je na tvrdou podložku.
- Karbanátky smažíme na oleji 2 minuty z obou stran.
- Poté je přendáme do zapékací mísy a pečeme v troubě při teplotě 150 °C po dobu 20 minut.
- Hotové zeleninové karbanátky podáváme se svěží omáčkou.
Dobrou chuť!