Způsob přípravy:

Nejprve si připravte sklenice (8) – nejprve důkladné omytí a sušení. Dobrým patentem je dát je na pár minut do trouby, ale nemusíme je sterilizovat. Jedlá soda může pomoci s praním.

Poté do připravených sklenic vložte na dno jeden deštník kopru, 3-4 stroužky česneku, podle jejich velikosti, jeden bobkový list, 2-3 kusy nového koření a asi 10 pepřů.

Přejdeme k cuketě a jejímu důkladnému umytí. Odřízněte konce a nakrájejte na středně silné plátky (pokud je cuketa příliš velká, lze ji krájet na větší kostky). Umístěte je těsně do předem připravených sklenic a přidejte kopr na vrchol. A tady je kouzelnický trik – položíme na něj lžíci, která nám pomůže s naléváním.

Do sklenic nalijte vroucí vodu a nasměrujte proud na lžíci – jsme si jisti, že se nádoba nerozbije. Dalším krokem je zavřít sklenice a nechat je 15 minut odpočívat. Po uplynutí této doby vylijte vodu ze sklenic. Na jeden litr přidejte lžíci soli a 1,5 lžíce cukru. Promícháme a důkladně povaříme. Mezitím do každé nádoby přidejte dvě lžíce octa.

Když marináda vře, nalijte naše cukety, zašroubujte, otočte sklenice dnem vzhůru, přikryjte dekou a nechte vychladnout. Připraveno!

Zdroj:przepisytesciowej.p