1. časté mytí rukou!!!

2. “ruce pryč z obličeje”. Odolejte pokušení dotýkat se jakékoli části obličeje (pokud nechcete jíst, mýt se, atd..

3. kloktejte 2x denně teplou slanou vodou (používejte Listerin, pokud nedůvěřujete slané vodě). Viru H1N1 to trvá přibližně 2-3 dny po první infekci v krku nebo nosních dutinách, aby se šířil a ukázaly se charakteristické symptomy. Jednoduché kloktání zabraňuje šíření viru. Svým způsobem má kloktání slanou vodou stejný efekt na zdravého jedince, jako má vakcína na infikovaného. Nepodceňte tento jednoduchý, levný a mocný preventivní způsob.

4. tak jako v bodu 3, čistěte si nosní dírky teplou slanou vodou alespoň 1x denně. Ne každý umí tyto velice vhodné jogové praktiky – čistit si nosní dutiny. Pořádně se 1x za den
vysmrkat a vyčistit nosní dírky tampónky namočenými v teplé slané vodě.

5. posilujte imunitu potravinami bohatými na vitamín C, jako je hlavně Mladý ječmen a Chlorella. Pokud je musíte nahradit tabletami, ujistěte se, že obsahují zinek, který napomáhá vstřebávání vitamínu C.

6. pijte tolik teplých nápojů, kolik jen můžete – čaj, kávu, atd. Pití teplých nápojů má stejný účinek jako kloktání, ale v opačném směru. Vymývají šířící se virus z krku do žaludku, kde nemůže virus přežít, šířit se, ani nijak škodit.

Zdroj:alternativnimagazin