Postup:

V jedné misce smícháme mouku, kakao, kypřicí prášek, sodu.

Ve druhé — vyšleháme změklé máslo a potom vejce, přidávejte je po jednom.

Do hrnku mléka vlijeme lžíci octa.

Smícháme dohromady obsah tří misek: suché součásti, našlehanou směs a zkvašené mléko.

Získáte čokoládové těsto — aromatické, tekoucí, mírně husté — nalijeme do otevírací formy, ve které dno vyložíme pečicím papírem a boky potřeme rostlinným olejem.

Pečeme při 200 ͦС přibližně 30 minut. Zkoušíme párátkem.

Nechte korpus vystydnout, vyndejte ho z formy a rozkrojte na dvě části. Připravíme krém tak, že vyšleháme polovinu balení másla s polovinou balení kondenzovaného mléka a potřeme korpus.

Vrchní část dortu polijeme čokoládou rozehřátou v tepelné lázni.

Čokoládový dort je hotov! A teď vám poradím, jak změnit základní verzi dortu.

Můžete si vyrobit jiný krém: smetanový, s kondenzovaným mlékem nebo karamelový, žloutkový nebo kakaový, lze ho i jen potřít hustou kysanou smetanou!

Do krému můžete přidat v zimě švestky nebo ořechy, v létě čerstvé bobule − třešně, maliny, meruňky!

Dort můžete ozdobit krémem nebo čokoládovou polevou, strouhanou čokoládou nebo bobulemi…

Dobrou chuť!