Jak používat česnek externě:

1. Obklady při nachlazení

Metoda léčby nachlazení pomocí česnekových obkladů k nám přišla z Číny. Rozdrťte 6 stroužků česneku na kaši. Poté vyžehlete 2 utěrky z přírodní látky a nohy potřete olivovým olejem.

Na nohy přiložte obklad, nohy zabalte do hadříků namočených v česneku. Česnekový obklad zajistěte obvazem a navlékněte si ponožky. Po 25 minutách obklad odstraňte.

Během této doby ucítíte, jak vás pálí nohy, a následně se díky alicinu ve vašem dechu objeví vůně česneku. Česnek bude mít pozitivní vliv na rýmu, která brzy přejde. Bude ti lépe.

2. Tření spojů

Oloupejte 8 velkých stroužků česneku, rozemelte je, přidejte 0,5 litru jablečného octa, přidejte 0,5 šálku lihoviny, dobře promíchejte, pevně uzavřete a odložte na 3 týdny na tmavé a chladné místo, poté sceďte.

Třete bolavé klouby pro zmírnění bolesti a zánětu. Tento lék je také účinný pro poškozené vazy.

3. Česnek na bolest ucha

Česnek je dobrý na zmírnění bolesti uší. Obsahuje sloučeniny absorbované kůží a vnitřním uchem, má protizánětlivé vlastnosti.

Stačí rozdrtit stroužek česneku, zabalit do měkkého hadříku a vložit na 30 minut do ucha. Tento postup zmírňuje bolest a urychluje zotavení.

Nedávejte česnek příliš hluboko do ucha. Nepoužívejte příliš malý kousek česneku. Buďte připraveni u tohoto postupu cítit česnek.

4. Česnek na houby a kuří oka

Česnek je přírodní antimykotikum. Abyste se zbavili houby, musíte na postiženou oblast aplikovat česnekovou kaši smíchanou ve stejném poměru s alkoholem. Účinné jsou i obklady se směsí česneku a olivového oleje.

5. Maska na obličej

Allicin, který má antibakteriální, protiplísňové a antiseptické vlastnosti, je nezbytnou složkou v péči o pleť obličeje se sklonem k akné.

Česnekovou masku připravíte tak, že rozetřete 3 stroužky česneku na kaši, smícháme se dvěma lžičkami smetany, žloutkem, lžící šťávy z kapusty a lžičkou mandlového oleje.

Po nanesení masky na pleť počkejte 15 minut a opláchněte obličej teplou vodou. Před použitím masky se musíte ujistit, že nedochází k alergické kožní reakci na česnek.

Sdílejte užitečné informace se svými přáteli na internetu!

Zdroj:f7dobry.com