5. Nemůžeš!

– Přikládání studených předmětů na „teplotní“ tělo dítěte – to vyvolává křeč kožních cév. A pokud dojde ke snížení teploty kůže, teplota vnitřních orgánů se naopak zvýší, což je extrémně nebezpečné. – Tření alkoholem nebo octem je nemožné, protože tyto látky pronikají do těla dítěte kůží, což znamená, že je možná otrava.

6. Co dělat s horečkou“?

Má vysoké teploty nějakou výhodu? Nepochybně! Horečka je reakce na infekci, ochranný mechanismus, který pomáhá tělu bojovat s viry, se zvýšením tělesné teploty se v těle vytvářejí ochranné faktory.

Pokud je pokožka vašeho miminka i přes vysokou teplotu růžová a vlhká na dotek, můžete být relativně klidní – rovnováha mezi produkcí tepla a tepelnými ztrátami není narušena.

Pokud je však při vysoké teplotě kůže bledá, ruce a nohy jsou studené a dítě je studené, jedná se o „bílou horečku“, při které dochází k vazospasmu. Příčinou může být poškození centrálního nervového systému, nedostatek tekutin, snížený tlak a další důvody. Na bílou zimnici:

  1. Zkuste dát půl tablety Nosh-pa a intenzivně třete studené končetiny dítěte rukama. Mějte na paměti, že antipyretika nezačnou v plné síle působit, dokud vazospasmus nepomine. Určitě zavolejte sanitku – ta vám „lytickou směs“ napíchne!
  2. Odstraňte jakékoli způsoby fyzického chlazení – tření, balení do studených prostěradel apod.! Vaše dítě již má křeč kožních cév.

7. Jakou formu medicíny zvolit?

Při výběru formy léku (tekutý lék, sirup, čípky) je třeba mít na paměti, že léky v roztoku nebo sirupu působí po 20-30 minutách, v čípcích – po 30-45 minutách, ale jejich účinek je delší. Svíčky lze použít v situaci, kdy dítě při příjmu tekutiny zvrací nebo odmítá pít léky. Svíčky se nejlépe používají po stolici dítěte, je vhodné do nich vstupovat v noci.

TIP: LÉČIVÁ TINKTURA

20 kapek propolisové tinktury se přidá do půl sklenice horkého mléka (pokud člověk mléko špatně snáší, můžete si dát jen čtvrt sklenice nebo i jednu polévkovou lžíci). Kombinace propolisu a mléka má zvláštní účinek: kromě léčby nachlazení a plicních nemocí (na které vlastně propolisovou tinkturu doporučuji), zklidňuje celkovou pohodu, spánek a zklidňuje psychiku.

10% propolisovou tinkturu je nejlepší koupit v lékárně. Lahvička o objemu 25 ml vám vydrží na dlouhou dobu a stojí jen pár korun.

Užívejte lék večer před spaním. Už poté, co jste se umyli, vyčistili zuby, když jste se převlékli a rozložili postel. Nezbývá než se napít a hned usnout.

Při léčbě nachlazení u dětí je pozitivní efekt zřejmý hned napoprvé. Přivedete si dítě domů ze školky, vidíte: onemocní. Před spaním mu dáte doslova jednu nebo dvě kapky propolisové tinktury s mlékem – a ráno nos dítěte dýchá, je jasné, že bylo v noci ošetřeno.

Propolisová tinktura úspěšně léčí akutní respirační virovou infekci, bronchitidu, zápal plic, tuberkulózu. Když jsem sám použil tento lék na tuto třídu nemocí, všiml jsem si, že po cestě došlo k úlevě od zánětu gastrointestinálního traktu.

Když ještě není žádný žaludeční nebo dvanáctníkový vřed, ale diagnóza „gastritida“ nebo „duodenitida“ již byla stanovena, je třeba něco udělat, abyste si nepřivodili vřed. Spolehlivých léků, navíc bez škodlivých vedlejších účinků, jak víte, není tolik. Jednou z nich je propolisová tinktura. Je pozoruhodné, že způsob použití pro nachlazení i gastrointestinální onemocnění je stejný:

pár kapek na noc do horkého mléka.

Kdo netrpěl pankreatitidou, možná neví, co je to každodenní trápení. Bolest pásu v zádech jedy existence, a neexistují žádná spolehlivá doporučení pro léčbu pankreatitidy. Obvykle se léčí enzymy. A enzymy, nahrazující práci slinivky břišní, ji nakonec úplně vyřadí ze hry a funguje hůř a hůř. Takže propolisová tinktura a mléko jsou skutečnou spásou, pokud máte pankreatitidu.