4. Roztok ze soli, cukru, sody:
Chcete zmírnit své pocení co nejvíce, doporučujeme vám každé ráno vypít jeden šálek nápoje ze sody, cukru a soli. Nemusí to být velmi příjemné vypít najednou, proto můžete tento roztok pít postupně po malých doušcích. Tento roztok si vytvoříte rozmícháním 2 polévkových lžic sody, 1 čajové lžičky soli a 1 čajové lžičky cukru v jednom litry vody.

5. Dubová kůra:
Účinky dubové kůry jsou pro zmírnění pocení a zabránění tvorbě bakterií v podpaží opravdu osvědčené. Stačí když ve vodě na 30 minut povaříte 5 polévkových lžic dubové kůry v jednom litry vody a tímto odvarem si opláchnete čisté umyté podpaží. Dalším způsobem je také takový odvar spolu s kousky kůry zmrazit a každý den ráno si potřít podpaží kostkou ledu z odvaru.

6. Alun / Kamenec:
Pokud chcete ve svém životě minimalizovat chemii, určitě doporučujeme používání minerálního deodorantu. Stačí, když ho jemně navlhčíte a natřete si jím čisté podpaží. Minerální deodorant je bez vůně a nezanechává na oblečení žádné stopy.

7. Chlorid hlinitý:
Abyste se zbavili nadměrného pocení, můžete vyzkoušet také deodoranty, které mají vysoký obsah chloridu hlinitého.

8. Botox:
Pokud na vaše nadměrné pocení nezabírá žádný recept ani ráda, můžete vyzkoušet ještě botulotoxin. Většinou se doporučuje pouze při zdravotním problému, kterým je hyperhidróza, čili nadměrné pocení. Při injekcích s botulotoxinem se v těle blokují nervové impulsy vedoucí k potní žlázy, díky čemuž se pot nevylučuje. Účinek takové injekce je cca 6 až 12 měsíců.

9. Laserový zákrok:
Tak jako botulotoxin, i laser se využívá pouze při zdravotním problému způsobující nadměrné pocení. Pokud to není nutné ze zdravotního hlediska, takové zákroky se nerealizují.

V případě, že máte pocit, že vaše pocení je silnější než by mělo být za normálních okolností, určitě se poraďte se svým lékařem. Pocení může znamenat zdravotní problém. Někdy je však zvýšené pocení přirozené a dokonce zdravé.

Zdroj:brightside.me