4. Jaké léky NESMÍ být dítěti podávány

Analgin (metamisol sodný). Použití drogy v civilizovaném světě není schváleno pro vysokou toxicitu, inhibiční účinek na krvetvorbu. V Rusku je široce používán, zejména v nouzových situacích, jako součást „lytické směsi“. Možná jednorázové podání léku v podmínkách, kdy jiné, bezpečnější léky nejsou dostupné. Ale neustálý příjem analginu s každým zvýšením teploty je absolutně nepřijatelný.

Aspirin (kyselina acetylsalicylová) – užívání léku u dětí do 12 let s virovými infekcemi je zakázáno z důvodu možného rozvoje toxické encefalopatie s poškozením jater – Reyeův syndrom.

Nimesulid (Nise, Nimulide) – Před pár lety byl kvůli mezerám v legislativě široce propagován jako antipyretikum u dětí. Teplota výrazně klesá. Vyrábí se pouze v Indii. V civilizovaném světě je užívání v dětství zakázáno z důvodu možnosti rozvoje těžkého poškození jater (toxická hepatitida). V současné době je používání drogy u dětí mladších 12 let v Rusku zakázáno Farmaceutickým výborem.

5. Nemůžeš!

– Přikládání studených předmětů na „teplotní“ tělo dítěte – to vyvolává křeč kožních cév. A pokud dojde ke snížení teploty kůže, teplota vnitřních orgánů se naopak zvýší, což je extrémně nebezpečné. – Je nemožné potírat alkoholem nebo octem, protože tyto látky pronikají do těla dítěte kůží, což znamená, že je možná otrava.

6. Co dělat s „bílou horečkou“?

Má vysoké teploty nějakou výhodu? Nepochybně! Horečka je reakce na infekci, ochranný mechanismus, který pomáhá tělu bojovat s viry, se zvýšením tělesné teploty se v těle vytvářejí ochranné faktory. Pokud je pokožka vašeho miminka i přes vysokou teplotu růžová a vlhká na dotek, můžete být relativně klidní – rovnováha mezi tvorbou tepla a tepelnými ztrátami není narušena. Pokud je však při vysoké teplotě kůže bledá, ruce a nohy jsou studené a dítě je chlazené, jedná se o „bílou horečku“, při které dochází k vazospasmu. Příčinou může být poškození centrálního nervového systému, nedostatek tekutin, snížený tlak a další důvody. Při bílé zimnici: 1) Zkuste dát půl tablety Nosh-pa a intenzivně třete studené končetiny dítěte rukama. Vezměte prosím na vědomí, že antipyretika nezačnou působit v plné síle, dokud vazospasmus neustoupí. Určitě zavolejte sanitku – ta vám „lytickou směs“ napíchne!

2) Odstraňte jakékoli způsoby fyzického ochlazování – tření, balení do studených prostěradel apod.! Vaše dítě již má křeč kožních cév.

7. Jakou formu medicíny zvolit?

Při výběru formy léku (tekutý lék, sirup, žvýkací tablety, čípky) je třeba mít na paměti, že léky v roztoku nebo sirupu působí po 20-30 minutách, v čípcích – po 30-45 minutách, ale jejich účinek je delší. Svíčky lze použít v situaci, kdy dítě při příjmu tekutiny zvrací nebo odmítá pít léky. Svíčky se nejlépe používají po stolici dítěte, je vhodné do nich vstupovat v noci.

TIP: LÉČIVÁ TINKTURA

Do půl sklenice horkého mléka se přidá 20 kapek propolisové tinktury (pokud člověk mléko špatně snáší, může si dát jen čtvrt sklenice nebo i jednu polévkovou lžíci). Kombinace propolisu a mléka působí zvláštním dojmem: kromě léčby nachlazení a plicních onemocnění (na které vlastně propolisovou tinkturu doporučuji) zklidňuje celkovou pohodu, spánek, zklidňuje psychiku.

10% propolisovou tinkturu je nejlepší koupit v lékárně. 25ml lahvička vám vydrží na dlouhou dobu a stojí jen pár rublů.

Užívejte lék večer před spaním. Už poté, co jste se umyli, vyčistili zuby, když jste se převlékli a rozložili postel. Nezbývá než se napít a hned usnout.

Při léčbě nachlazení u dětí je pozitivní efekt zřejmý hned napoprvé. Přivedete si dítě domů ze školky, vidíte: onemocní. Před spaním mu dáte doslova jednu nebo dvě kapky propolisové tinktury s mlékem – a ráno nos dítěte dýchá, je jasné, že bylo v noci ošetřeno.

Propolisová tinktura úspěšně léčí akutní respirační virovou infekci, bronchitidu, zápal plic, tuberkulózu. Když jsem sám použil tento lék na tuto třídu nemocí, všiml jsem si, že po cestě došlo k úlevě od zánětu gastrointestinálního traktu.

Když ještě není žaludeční nebo dvanáctníkový vřed, ale diagnóza „gastritida“ nebo „duodenitida“ již byla stanovena, je třeba něco udělat, abyste si nepřivodili vřed. Spolehlivých léků, navíc bez škodlivých vedlejších účinků, jak víte, není tolik. Jednou z nich je propolisová tinktura. Je pozoruhodné, že způsob použití při nachlazení i gastrointestinálních onemocněních je stejný: několik kapek v horkém mléce na noc.

Kdo netrpěl pankreatitidou, možná neví, co je to každodenní trápení. Bolesti pásu v existenci jedu v zádech a

Neexistují žádná spolehlivá doporučení pro léčbu pankreatitidy. Obvykle ošetřené enzymy. A enzymy, nahrazující práci slinivky břišní, ji nakonec úplně vyřadí ze hry a funguje hůř a hůř. Takže propolisová tinktura a mléko jsou skutečnou spásou, pokud máte pankreatitidu.

Zdroj:ognov.ru