Tímto druhem červa se můžete nakazit konzumací nedostatečně tepelně upraveného vepřového masa z nakažených prasat. Druhou možností je, že larva červa pronikne do nervového systému, včetně mozku, a zapříčiní vznik tzv. neurocysticerkózy. Larva vás může nakazit prostřednictvím kontaktu se stolicí infikovaného prasete či člověka.

Pokud zhlédnete některá aktuální neveselá videa z vepřových farem, pak vás patrně předchozí řádky nepřekvapí.

Když jsem dokončila studia, jednou z věcí, které jsem se naučila, bylo to, že vepřové a korýši jsou nejtěžší potravou na trávení. Pokud mě někdo požádá o radu ohledně stravy, pak tento fakt vždy uvedu.

I když to vědomí není příjemné, je smutnou pravdou, že konzumujeme vepřové, které obsahuje červy, jež mohou napadnout náš mozek. Je chvályhodné, že CNN tuto informaci šíří veřejně. Všichni ji uvidí jako titulek v hlavních zprávách!

Pokaždé když přemýšlíte o sendviči se slaninou, salátem a rajčetem, uvědomte si, jaké problémy po jeho snězení mohou nastat. A přitom stačí nahradit slaninu dobrým závitkem z avokáda. V několika našich článcích se dozvíte, jak prospěšné je avokádo pro činnost mozku. Když každý den avokádo sníte, doktora neuvidíte!