Postup:

Citrony důkladně omyjeme, na každé straně ovoce uděláme dva podélné zářezy. Citrony však celkem neprerežeme.

Do každého řezu navrstvíme lžičku soli, potom citrony opatrně vtlačíme do sterilizované sklenice na zavařování.

Přidáme zbylou sůl, pepř, sklenice dobře uzavřeme a necháme odpočívat na tmavém místě při pokojové teplotě po dobu 3 dnů. Potom pohár otevřeme a citrony co nejvíce stlačíme tak, aby je zcela pokryla šťáva.

O měsíc později jsou citróny připraveny k použití do nejrůznějších jídel (kůra by měla krásně změknout).

Času od času je dobré citrony ve sklenici promíchat, aby se nálev rovnoměrně rozložil.

Citrony před použitím omyjeme pod tekoucí vodou, abychom je zbavili příliš slané chutě. Používáme do salátů, k ochucení pečeného, ​​grilovaného nebo dušeného masa.

Marinováním získají citrony zcela jinou chuť, než jste zvyklí. Stačí je jednou vyzkoušet a už jim nebudete umět odolat. Slaný nálev se používá k ochucení salátových dresinků nebo omáček.

V Maroku, kde se nakládané citrony běžně používají na dochucování jídel, jsou považovány za zdroj zdraví a síly. Rozhodně stojí za vyzkoušení!

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?ref=bookmarks

1
2