Co potřebuji vědět o čištění střev

Už v této fázi jsme vás tedy přesvědčili, že očista střev se vyplatí. Než se pustíte do tohoto případu, musíte vědět o některých pravidlech, aby postup proběhl s maximálním možným přínosem a bez nepříjemných následků. Řiďte se následujícími body:

  1. Pokud dáváte přednost čištění střev lidovými prostředky doma, používejte je na sebe pouze preventivně. Musíte být v dobrém celkovém zdraví. Kontraindikací čištění jsou jakékoli akutní stavy, a tím spíše ty, které nebyly studovány kvalifikovaným lékařem.
  2. Při úklidu dbejte na stravu. Trváme na vyloučení všech druhů smažených a uzených jídel. Vzdejte se také nakládané a pálivé koření.
  3. Zpestřete jídelníček dostatkem zdravých rostlinných potravin. Potřebujete vlákninu a potraviny bohaté na vitamíny a minerály. Zelenina, ovoce a bobule jsou po dobu úklidu vaším vším.
  4. Pijte co nejvíce tekutin. To urychlí proces čištění a poskytne dlouhodobější a hlubší výsledek. Opřete se o vodu. V případě potřeby jej můžete zředit trochou citronové šťávy.

To jsou základní ustanovení, bez kterých bude jakékoli čištění neúčinné, ne-li zbytečné.

Lidové metody čištění střev

Nyní můžeme přejít k tomu nejzajímavějšímu – praxi. Lidová moudrost, sahající staletí zpět, je skutečně mnohostranná. Nyní, když studujeme starodávné metody léčby a udržování zdraví, můžeme být překvapeni lidmi, kteří se tak jemně cítili o sobě ao světě kolem sebe. A to bez složitých technických zařízení.

Je neuvěřitelné, že o staletí později všechny tyto receptury nejen úspěšně používáme, ale v některých případech je preferujeme před tradiční medicínou. Všechny tyto odvary a tinktury z těch nejjednodušších produktů mohou vypadat poněkud archaicky, ale nenechte se oklamat – jsou velmi účinné na pročištění tenkého a tlustého střeva, které vás zveme zažít na vlastní kůži.

Kefírový nápoj pro očistu

Začněme nejlepším přítelem trávicího systému – kefírem. Tento nejoblíbenější kysaný mléčný výrobek je lidstvu znám již odedávna a to nejen pro svou příjemnou chuť. Kefír má příznivý vliv na metabolické procesy probíhající ve střevech a také vytváří živné médium pro prospěšné mikroorganismy, bez kterých je lidský život prostě nemožný.

Ingredience:

  1. Sklenice vysoce kvalitního a čerstvého kefíru
  2. Jedna polévková lžíce jakéhokoli rostlinného oleje
  3. Špetka soli

Vaření:

  1. Pokud byl kefír uložen v lednici, vyndejte ho a nechte ohřát na pokojovou teplotu.
  2. Přidejte olej, sůl a dobře promíchejte.
  3. Dejte si drink před spaním.

Toto čištění se doporučuje každé tři dny.

Kissel ze sušených švestek na pročištění střev

Jde o jakési mírné projímadlo, které příznivě působí na imunitní systém.

Ingredience:

  1. 500 gramů sušených švestek
  2. 50 gramů řešetlákové kůry
  3. Jedna láhev „Holosas“ (lze zakoupit v každé lékárně)

Vaření:

  1. Do hrnce nalijte dva litry čisté vody.
  2. Vložte do něj kůru krušiny a sušené švestky.
  3. Přivést k varu.
  4. Poté snižte intenzitu ohně, aby se obsah pánve pomalu vařil.
  5. Po 30 minutách vypněte teplo a přeceďte.
  6. Vymačkejte husté.
  7. Výslednou kapalinu ochlaďte a přidejte do ní „Holosas“.
  8. Směs mícháme do hladka a nalijeme do uzavíratelných nádob.
  9. Vezměte želé dvě hodiny po večeři a hodinu před spaním na půl sklenice.

Salát „Koště“

Toto jídlo má z nějakého důvodu výmluvný název. Porce takového salátu funguje jako smeták na opravdovou uklízečku, ostřílenou v bojích o čistotu na našich oblíbených tuzemských sídlištích a klinikách. Ani jeden toxin, ani jeden bacil nevyvázne beztrestně!

Ingredience:

  1. zelí (300-500 g)
  2. Mrkev (2 kusy)
  3. Řepa (1 kus)
  4. Sušené švestky (3-4 kusy)
  5. jablko (1 kus)

Vaření:

  1. Nakrájejte všechny ingredience.
  2. Dejte je do mísy a rukama s mírným tlakem promíchejte. Dělá se to tak, aby zelenina pustila šťávu.
  3. Obsah misky pokapejte pár kapkami citronové šťávy.
  4. Pokud chcete, přidejte kapku rostlinného oleje. Žádná sůl!

Med, cibule, agáve

Tato směs má velmi zvláštní chuť, ale její čistící vlastnosti jsou mimořádně silné. Kromě toho je to dobrý lidový lék na čištění střev od parazitů a zácpy.

Ingredience:

  1. Med (jakýkoli, ale nejlépe z bylinek)
  2. Cibule
  3. Agáve

Vaření:

  1. Cibuli nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Nakrájejte agáve. Čím menší, tím lepší.
  3. Vše smícháme s medem.
  4. Užívejte ráno na lačný žaludek.

Tento lék má také poměrně silný projímavý účinek.

Pamatujte, že péče o vaše střeva je vaší přímou odpovědností, pokud opravdu chcete zůstat zdraví a mladí. Někdo by vám mohl tvrdit, že opatření jako pravidelná očista jsou přehnaná, protože tělo má vše pro to, aby udrželo a plnilo své funkce v případě selhání. To je částečně pravda: před několika desetiletími, před technickými revolucemi, byla taková slova relevantní.

Ale kvalita jídla i prostředí byly mnohem lepší a k takovým čisticím prostředkům se sahalo jen v nutných případech. Nyní se situace zkomplikovala. Doufáme, že námi poskytnuté informace využijete a budete svému trávicímu ústrojí věnovat náležitou pozornost.

Zdroj:ecipesforhealth.com