postup:
Nejdříve si připravíme česnekovou marinádu. Česnekové stroužky protlačíme a smícháme se solí a pepřem. Pastu, která nám takto vznikne natřeme na povrch každého plátku masíčka a necháme marinovat v lednici po dobu dvou hodin.
Mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory a cibulku. Slaninu nakrájíme na kostičky. Zapékací mísu vymažeme sádlem, vložíme do ní brambory cibulku, slaninou, ochutíme a přikryjeme alobalem. Pečeme při teplotě 200 stupňů 40 minut.
Krkovičku vyjmeme z lednice a necháme chvíli odpočinout při pokojové teplotě. Pak obalíme v mouce smíchané s červenou paprikou a zprudka z obou stran osmažíme na pánvi.
Pak přendáme na brambory s cibulí a slaninou, odkryté pečeme při teplotě 200 stupňů ještě 25-30 minut.
Dobrou chuť!
Simona K.