Pro přípravu tohoto čaje použijeme cibuli se slupkou a vlašské ořechy.
Cibuli omyjte a nakrájejte na kolečka, stejně tak omyjte a rozdrťte vlašské ořechy. Vložte cibuli, ořechy a skořici do hrnce a zalijte studenou vodou. Vařte až do prvních bublinek a poté pokličkou přikryjte.
Nechte čtvrt hodiny vařit a poté ještě půl hodiny nechte louhovat. Odvar sceďte, přidejte nastrouhaný nebo nakrájený zázvor a med. Skořice dodá čaji aroma a potlačí cibulovou chuť. Doporučuje se pít 1 šálek čaje 3krát denně.
Druhý recept: Ořechové skořápky uvařte jako čaj a pijte při kašli
Tento účinný recept je ideální na podzim a v zimě, kdy můžete trpět nachlazením, chřipkou, nebo dlouhodobým kašlem a zahleněním. Úleva od těchto potíží může přijít velmi rychle, dokonce i během dvou hodin.
Stačí mít tento jednoduchý recept vždy po ruce. Pro jeho přípravu budete potřebovat pouze skořápky z dvanácti ořechů, půl litru vody a med.
Postup:
Skořápky důkladně omyjte.
Nalijte půl litru vody a nechte je 12 hodin louhovat.
Poté přeneste hrnec s ořechovými skořápkami na plotnu a nechte 5 minut vařit.
Následně sceďte a přidejte med podle chuti.
Čaj můžete pít jako klasický čaj.
Druhý způsob přípravy je takový, že ořechové skořápky bez louhování povaříte 30 minut ve vodě a poté necháte 15 minut odstát.
Tento čaj je obzvláště účinný při kašli a nachlazení.
Přejeme hodně zdraví!