Příprava:

Vezměte rošt a ostrým kartáčem nebo drátěným kartáčem očistěte připálené kousky. Připravte si velký plastový sáček. Do plastové láhve dejte 2-3 lžíce čpavku. Při použití čpavku dávejte pozor, abyste nevdechli výpary, a dobře větrejte místnost.

Vložte rošt a otřete jej fólií, aby se čpavek co nejlépe dostal na rošt. Takto zabalené necháme působit minimálně 12 hodin, nejlépe 1-2 dny. Po uplynutí této doby stačí rošt vybalit z igelitového sáčku, omýt a je jako nový. Od této chvíle si můžete užívat grilování bez zbytečných starostí s namáhavým čištěním roštu a vaše kamna budou vždy zářivě čistá.

Dokonale čistý rošt i bez chemie

Na trhu je k dispozici mnoho různých chemických čisticích prostředků. Existuje však levnější a jednodušší způsob, jak se zbavit nečistot a připálených zbytků jídla.  K vytvoření fantastického odmašťovače potřebujete pouze tyto dvě ingredience .

Ingredience:

  • 1 šálek octa (250 ml)
  • 1/2 šálku vody (125 ml)

Příprava:

Smíchejte potřebné ingredience a výsledný roztok nalijte do rozprašovače. Poté nastříkejte celý povrch sporáku. Zředěný ocet očistěte houbičkou. Pokud je znečištění příliš velké a tuk lepkavý, použijte pouze ocet. Vaše kamna budou opět čistá a lesklá.