Jakmile se cítíte jako cigareta, zmáčkněte si pár kapek na jazyk. Stevii lze zakoupit ve formě kapek nebo prášků. Níže také zjistíte, jaké další vlastnosti má tato rostlina a jak ji můžete pěstovat doma.

Stevia kromě výše zmíněných vlastností, jak se zbavit závislostí, pomáhá také při hypertenzi, cukrovce a nadváze. Vyživuje pokožku a zlepšuje její pevnost. Dále léčí akné a jakékoli záněty.

Stevia má ráda vysoké teploty a slunce. Rostlina by měla být vysazena v květináči o průměru asi 30 centimetrů. Umístěte ji na slunce a zalijte ji, kdykoli zjistíte, že je půda suchá. Nemělo by to být tvrdé a kompaktní, ale spíše „uvolněné“.

Kromě toho by země, ve které se tato rostlina pěstuje, měla dobře odvádět vodu. Stevia se vysazuje na jaře, aby se zabránilo jejímu vysychání. V létě se doporučuje mulčování. Rostlina může dorůst až o metr výše.

Na podzim jsou jeho listy nejsladší. Měly by být sklizeny před kvetením rostliny. Květy by měly být odříznuty, aby se podpořil růst nových listů. Po shromáždění a odstranění řapíku je třeba je vysušit a nastrouhat na maltu.

Zdroj: stophealthy.com