postup:

Kvasnice rozpustíme ve vodě, přidáme olej, přidáme cukr, sůl a mouku. Smíchejte všechny ingredience a vypracujeme těsto. Uhnětené těsto posypeme moukou a odložíme do mísy přikryté utěrkou na teplé mliesto kynout přibližně na 45 – 60 min.

Mezitím předehřejeme troubu na 220 stupňů a vložíme do ní i misku is věkem – aby se dostatečně vyhřála, to je pro náš chlebíček velmi důležité.

Vykynuté těsto prohněteme a vytvarujeme do tvaru bochníku. Vložíme do horké misky (můžeme udělat na povrchu zázezy, ale není to nutné), přikryjeme a vložíme zpět do trouby. Teplota se sníží na 200 stupňů a pečeme chléb 30 minut. Po uplynutí této doby odstraňte víko a pečte dalších 20 minut.

Chlebíček necháme vychladnout na mřížce.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Dobrenoviny.sk