ZPŮSOB PŘÍPRAVY:

1. Nalijte horkou vodu do hluboké misky. Přidejte suché droždí a cukr. Míchat.

2. Výslednou kompozici nechte 5 minut „odpočívat“ pod pokličkou na teplém místě, aby se kvasnice aktivovaly.

3.Přidejte 2/3 prosáté mouky, sušené mléko, sůl a rafinovaný slunečnicový olej. Promíchejte lžící.

4. Postupně přidávejte zbylou mouku, těsto pár minut hněťte rukama. Musí být homogenní, měkký a téměř nepřilnavý.

5. Z těsta vytvarujte kouli a vložte ji do hluboké mísy. Namažte ho trochou rafinovaného slunečnicového oleje a zakryjte potravinářskou fólií. Necháme kynout 60 minut na teplém místě.

6. Vykynuté těsto hněteme 2 minuty. Dejte mu tvar koule, poté ji trochu zploštěte rukama.

7. Těsto dejte na pánev vymazanou trochou rafinovaného slunečnicového oleje. Rukama ho ještě trochu roztáhněte, aby pokryl celý povrch pánve.

8. Pánev přikryjeme pokličkou a těsto necháme 15 minut „odpočívat“.

9. Pomocí silikonového kartáčku namažte chléb trochou mléka. Posypte sezamovými semínky.

10.Položte silnou pánev na mírný oheň. Zahřívejte 5-7 minut.

11.Poté na ni položte pánev, do které dáte chléb, a přikryjte ji pokličkou.

12. Chleba pečte na mírném ohni 10 minut.

13. Otočte chléb na druhou stranu. Pečte dalších 5 minut na mírném ohni pod pokličkou.

14. Vypněte oheň a chléb znovu obraťte. Přikryjte čistou kuchyňskou utěrkou a nechte úplně vychladnout.

15. Přendejte chléb na talíř nebo sekáček.

16. Nakrájejte ho a podávejte s velkým potěšením!

Přejeme hodně štěstí s vašimi blízkými!

Zdroj:retete