postup:

Zamíchat a nechat 1 den odležet. Potom ředit v poměru 1: 5 (1 díl výživy, 5 dílů vody) a zalít půl litrem směsi každý keř.

Pokud nemáte čerstvé droždí, směs se dá prirpaviť z 1 lžičky sušeného droždí. Tento objem hnojiva vystačí na 10 rostlinek. Kořeny rostlin jsou po tomto životabudič vyživené na celou sezónu.

Další tipy na domácí výživu jahod od vás

Hnojivo ze starého chleba
Díky kvasinkám posyknete jahodám obrovskou vzpruhu a vytvoříte ideální prostředí pro pěstování najmou tvorbu velkých plodů. Kvasinky okyselit půdu, přitáhnou prospěšné živočichy a zajistí vám větší úrodu. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Starý usušený chléb zalijeme vodou a zatížíme, aby nevyplaval. Necháme kvasit asi 6-10 dní. Výsledný roztok rozředíme s vodou v poměru 1:10 .

Kopřiva pro ochranu a výživu

Skutečný elixír a zároveň skvělý způsob, jak jahody ochránit před škůdci. Navíc vše, co na výrobu tohoto hnojiva potřebujete, najdete kolem sebe. Hnojivo obsahuje snadno vstřebatelný dusík a draslík, který rostlinky ke svému růstu potřebují. Stačí, když 1 vědro kopřivy a zalijete vodou. Dvakrát denně promícháme a používáme zředěné s vodou v poměru 1:20.

kyselé mléko
Výrobky z kyselého mléka – jako například podmáslí jsou prospěšné pro vývoj plodů. Fermentované mléčné výrobky se doporučuje míchat s humusem, hnojem a dřevěným popelem – tato směs pomáhá vytvářet mírně kyselé prostředí ideální pro růst a rozvoj plodů. Pokud si do láhve s rozprašovačem nalijete roztok mléka s vodou a nastříkáte ho na jahody, můžete zapomenout na mšice a roztoči.

kuřecí hnůj
Kuřecí hnůj je dobrý proto, že obsahuje množství dusíku, bez kterého jahody nejsou schopny vytvářet velké a šťavnaté plody. Ideální je použít kuřecí hnůj v kapalné formě a zředit s vodou v poměru 1:10 – aby nedošlo ke spálení jahod. Roztok musí odstát alespoň tři dny a používá se jen dokud jahody nezačnou kvést.

Zdroj:Dobrenoviny.sk