postup:

Nejdříve smíchejte droždí s prosetou moukou, přidejte teplé mléko, sůl, cukr a rostlinný olej. Vymíchejte těsto a překryjte ho utěrkou. Dejte ho na teplé místo v kuchyni a počkejte přibližně 30 minut, než vykyne.

Když je těsto krásně vykynuté, víte, že je vhodné na přípravu. V misce si smíchejte bylinky, přelisované stroužky česneku a změklé máslo.

Z těsta vyválejte menší kroužky, přičemž na vrch přidejte lžičku bylinkovo česnekové náplně. Kroužky přeložte tak, jak je to zobrazeno na obrázku, případně si můžete připravit i nádivkou naplněnou rolku, kterou nakrájíte na menší kousky.

Kroužky vložte do košíčků na muffiny a můžete je ještě nechat pár minut kynout pod utěrkou. Na závěr je potřete jedním žloutkem a můžete je dát péct do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia. Šneky pečte 20 až 25 minut.

Skvělá alternativa česnekového chleba! Pokud nespotřebujete celé těsto, nevadí. V ledničce vám vydrží i 5 dní a čerstvé česnekové šneky můžete mít na stole v podstatě kdykoliv na ně dostanete chuť. A co náplň? Klidně si udělejte i směs se šunkou nebo slaninou. Fantazii se meze nekladou. Dobrou chuť.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts