POSTUP

  1. Kefír smícháme v misce se solí, cukrem a jedlou sodou. Přidáme hladkou mouku a vymícháme metličkou. Těsto, které si vypracujeme, zabalíme poté do fólie a necháme 15-20 minut necháme odpočinout při pokojové teplotě.
  2. Prolisujeme si česnek. Sýr si nastrouháme a smícháme s tvarohem a prolisovaným česnekem. Těsto rozdělíme na 4 stejné části a každou na pomoučeném válu vyformujeme do tvaru kruhu, nebo koule. Na ½ kruhu navrstvíme náplň a překryjeme druhou částí těsta a vznikne nám tvar půlkruhu. Okraje těsta přitiskneme pořádně prsty, aby náplň nevykoukla ven.
  3. Takto si postupně vytvarujeme a připravíme všechny placky.
  4. Na pánvi si rozehřejeme olej a smažíme vždy dvě placky. Placky smažíme z obou stran dozlatova. Můžete podávat se zakysanou smetanou.

Zdroj:Bidista