postup:

Nejdříve si připravíme droždí. V 200 ml vlažné vody rozmícháme cukr a droždí. Nemusíme čekat na kvásek, přidáme do prosáté mouky, spolu se solí, kmínem, olejem a vypracujeme vláčné, hladké nelepivé těsto.

Těsto dáme do misky, posypeme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout asi na dvojnásobnou velikost.

Vykynuté těsto zvyknu na Velikonoce rozdělit na dvě placky a na povrchu udělat vzor, ​​jinak dělám placku jednoduše na plechu jako 1 větší placku. Těsto mělo tloušťku okolo 1,5 až 2cm.

Potřeme česnekem který jsme rozmíchali v 2PL oleje a vody, můžeme posypat ještě kmínem, semínky a dáme upéct do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme asi 30-35 minut dozlatova.

Po vyjmutí potřeme trochou studené vody, přemístíme na mřížku, přikryjeme čistou utěrkou a necháme vychladnout.

Placku je velmi chutný, uvnitř měkký a kůrka voňavá a křupavá. Je opravdu vynikající a vydaří se každému.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj.Dobrenoviny.sk