postup:
Nejdříve si připravíme droždí. V 200 ml vlažné vody rozmícháme cukr a droždí. Nemusíme čekat na kvásek, přidáme do prosáté mouky, spolu se solí, kmínem, olejem a vypracujeme vláčné, hladké nelepivé těsto.
Těsto dáme do misky, posypeme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout asi na dvojnásobnou velikost.
Vykynuté těsto zvyknu na Velikonoce rozdělit na dvě placky a na povrchu udělat vzor, jinak dělám placku jednoduše na plechu jako 1 větší placku. Těsto mělo tloušťku okolo 1,5 až 2cm.
Potřeme česnekem který jsme rozmíchali v 2PL oleje a vody, můžeme posypat ještě kmínem, semínky a dáme upéct do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme asi 30-35 minut dozlatova.
Po vyjmutí potřeme trochou studené vody, přemístíme na mřížku, přikryjeme čistou utěrkou a necháme vychladnout.
Placku je velmi chutný, uvnitř měkký a kůrka voňavá a křupavá. Je opravdu vynikající a vydaří se každému.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj.Dobrenoviny.sk