Pokud se vám na nehtech objeví červené skvrny, okamžitě navštivte lékaře. Může to být známka závažného problému, na který se vás tělo snaží upozornit. Stav vašich nehtů, vlasů a kůže může o vašem zdraví (a životním stylu) hodně vypovídat. Pokud však trpíte tímto problémem, může být vaše tělo napadeno zánětem. Ten byste neměli ignorovat, protože infekce mohou mít vážný dopad na vaše zdraví.

Také červené skvrny nebo pruhy na nehtech, které nemizí, mohou ukazovat na zvýšenou tělesnou teplotu. Nezapomeňte si změřit teplotu, abyste zjistili, zda je třeba zavolat lékaře. Důvodem, proč se tyto příznaky objevují, je především to, že bakteriální infekci nebo zánět obvykle doprovází mírná horečka a vysoká tělesná teplota. Buďte také opatrní, pokud jste ještě nikdy nebyli u kardiologa.

Lidé, kteří jsou náchylní k onemocnění srdce, však nemají vždy červené nehty nebo kůži. V takovém případě je důležité pečlivě sledovat signály svého těla, abyste se ujistili, že vám nehrozí nebezpečí. Na druhou stranu, pokud se na nehtech objeví léze nebo skvrny, není třeba panikařit, protože se s největší pravděpodobností jedná o plísňovou infekci a ne o závažné onemocnění. V každém případě však navštivte odborníka, který vám poradí.