Způsob vaření:

1. Opláchněte rýži pod tekoucí vodou a poté nalijte 2 litry vody.

2. Přidejte do vody cukr a sušené hrozny. Pokrmy zakryjte kvasem a vyjměte je, aby se vyluhovaly při pokojové teplotě po dobu 4 dnů.

3. Kvas přeceďte, nalijte do čisté nádoby a uložte do chladničky k trvalému uložení.

4. Nespěchejte, abyste výsledný zbytek vyhodili – v budoucnu to může být použito jako kvas pro výrobu kvasu. Pokud do vody přidáte cukr, rýži a trochu rozinek, bude nápoj hotový mnohem rychleji, za den. Kvas připravený z kvásku má navíc bohatší a jasnější chuť.

Teoreticky lze k výrobě tohoto nápoje použít jakoukoli rýži. Největšího množství jeho léčivých účinků však lze využít, pokud se jedná o takzvanou indickou mořskou rýži.

Odborníci na výživu doporučují tento kvas pravidelně pít. Například k léčení kloubů by měl být konzumován půl šálku 3krát denně po jídle po dobu 5 týdnů.

Zdroj.Fithacker