Čaj z listů pro zdraví a krásnou pleť

Pro výrobu čaje použijte 4 – 10 g sušených listů pampelišky a 150 ml vody. Vaříme 10 minut a pak nechte vychladnout. Pijte 1 pohár 3krát denně. Čaj můžete použít i jako pleťovou vodu na postižené části pokožky. Na potírání je silnější čaj vborný k potírání při ekzémech, akné, nebo na ošetřování křečových žil.

Pampeliška na hubnutí

Obsahuje látky, které dokáží rychle stimulovat metabolismus a zvláště účinná je v boji proti tuku. Pomáhá tělu rychleji ho zpracovat a odbourává tuky, které jsou již usazené v tkáni. I proto ji dietologové velebí jako jarní královnu štíhlé linie.

Čaj na hubnutí a pro pročištění celého organismu!

1 lžičku kořene (můžeme použít čerstvý, ale i sušený) zalejme 300 ml vody a necháme přes noc (minimálně 8 hodin odležet při pokojové teplotě.  Ráno přendáme na plamen a necháme jen převařit.  Scedíme, necháme vychladnout a když má čaj příjemnou teplotu, můžeme pít. Čaj se však nemá pít najednou – před snídaní si dejte pár doušků (doporučeno 3) a 20 minut po jídle také 3 doušky.

Výborný je i čaj ze sušených listů pampelišky. Přidejte do něj i skořici či oregano. Takový odvar můžete pít během dne. Kromě hubnoucího efektu, má pampeliška vliv na celkové zdraví trávicího traktu,  odkyseluje žaludek a pročišťuje celý organismus . Má blahodárný vliv na zdraví jater a ledvin.

Zdroj.dobrenoviny.sk