Lev: VII. 23. – VIII. 23.

Je to muž hojné konzumace

Jmelí

Habitus: Je těžké snést, když musíte změnit směr, a často kvůli své ješitnosti zůstáváte v pozici, o které víte, že jste odsouzeni k neúspěchu.

Předispozice k onemocnění: Kardiovaskulární a spinální onemocnění, problémy se zády.

Bylina: Heřmánek, jmelí, čočka.

Doporučené použití: Antihypertenzivní jmelí je dobré, ale určitě znáte také svého lékaře! Můžete pít jako léčbu po dobu 6 týdnů v čaji. Poté jezte 3 šálky denně po dobu 3 týdnů, 2 šálky po dobu 2 týdnů, pouze 1 šálek za poslední týden.

Pokud jsou potíže se srdcem a oběhem doprovázeny hydratací, dochuťte více liškami. Unikátní aromatizovaná bylina je skvělým diuretikem.

Konzumací 1–2 šálků heřmánkového čaje denně můžete také snížit účinky některých léků proti bolesti, které poškozují žaludek.

+1 tip

Sbírejte větve jmelí na konci podzimu, oddělte zrna, roztáhněte je a nechte je uschnout na stinném místě, poté je rozlámejte na malé kousky a nakonec je vložte do sklenice!

Panna: VIII. 24. – IX. 22.

Zvyk: Nezbytnou podmínkou pro váš pocit bezpečí a míru je spořádané soukromí, uklidňující finanční situace a bezpečné zaměstnání.

Predispozice k onemocnění: Choroby gastrointestinálního traktu a nervového systému.

Bylina: Jehličnan, catnip.

Navrhované použití: Připravte si koupel tím, že zabalíte heřmánek, levanduli a catnip do malé gázy a přidržíte ji pod faucetem, když ji necháte naplnit. Když se objeví tvrdohlavý chrapot, měli byste měsíček používat jako homeopatický prostředek (Arum triphyllum).

+1 tip

Pokud máte potíže s usínáním kvůli velkému stresu, vypijte 1 šálek horkého mléka s 1 lžičkou. mícháš zlato. (Pokud nemáte rádi mléko, pomůže vám samotný med odvrátit nespavost.)

Rozvaha: IX. 23. – X. 23.

Muž zdraví

Borůvka

Habitus: Rád se hádáte a ve skutečnosti často čelíte svým partnerům. Často se vám hromadí problémy, takže jim nemusíte čelit.

Predispozice k onemocnění: Stížnosti na ledviny a močový měchýř, okyselení těla, cukrovka, kožní onemocnění, vyhubnutí těla.

Bylina: jetel, aloe vera.

Doporučené použití: Přípravky z aloe vera (čaj, kapsle, želé pochoutky) posilují celé tělo. Krém z aloe vera je vynikající při odstraňování ran, proti lupénce, akné, pásovému oparu.

Díky svému spazmolytickému účinku je někdy užitečné usrkávat teplo z pláště, protože zmírňuje potíže s močovým měchýřem. Mýdlový čaj je mírné diuretikum (k tomu uvaříte 1 lžičku rostliny s 3 dl horké vody, poté se po 8–10 minutách filtruje a můžete ji konzumovat.)

+1 tip

Brusinky jsou vynikající preventivní rostlinou proti cystitidě. Brusinkový džus je k dostání v bio obchodech a mražené ovoce má stejný účinek.

Štír: X. 24. – XI. 22.

Muž vášně

Řeřicha

Zvyk: Silný, vytrvalý, zdravý rys. Pokud onemocníte, je to obvykle psychického původu, a v takovém případě se nemůžete pohybovat v žádné oblasti svého života.

Predispozice k onemocnění: Nemoci pohlavních orgánů, urologické potíže, problémy s tlustým střevem, nemoci močových cest a konečníku.

Byliny: Hloh, Řeřicha, rebarbora, sasanka.

Navrhované použití: Sasanky můžete počítat jako s homeopatickým lékem (Pulsatilla) na katarální onemocnění, ušní infekce, zánět spojivek.

Scorpions stojí za lov rebarbory ​​na trhu, protože konzumace vyšších dávek má účinek na čištění krve a ledvin a stimuluje střevní funkce. Pokud vás čaj omrzel, zkuste čínskou léčivou pochoutku, sušený hloh! Lahodné, sladké a dobré pro vaše srdce.

+1 tip:

Speciální pochoutkou jsou řeřichové klíčky, kterými můžete obohatit své zelené saláty. Vyrobte si plněná vejce tentokrát s nasekanou řeřichou (dochucenou trochou zakysané smetany, másla, soli, pepře, červené papriky)!

Střelec: XI. 23. – XII. 21.

Napěňovač života

Kaštan

Zvyk: Jste neklidný člověk, jehož neustálý optimismus ovlivňuje také vaše prostředí. Jste upřímní a máte skvělý smysl pro humor.

Predispozice k onemocnění: Metabolismus těla je zpomalen, což způsobuje časté onemocnění jater a detoxikačních orgánů, stejně jako problémy s boky a stehny. Hrozbou je také revmatismus.

Bylina: Kaštany, muškátový oříšek, ženšen, arnika.

Doporučené použití: Muškátový oříšek je skvělým stimulantem pro vaše trávení. Nastrouhejte nebo rozdrťte špetku často na polévky a bramborové pokrmy!

Ošetřete křečové žíly krémem z koňského kaštanu a konzumujte 1 lžičku denně. kaštanový med!

Ženšen – pokud si ho dáte ráno, na lačno s 1 ampulkou denně – váš metabolismus bude také fungovat lépe.

+1 tip

Arniku vždy udržujte doma jako homeopatický lék. Pokud se zraníte (i když jste si v kuchyni jen píchli ruku), vezměte si hned pět očních koulí (9 CH) a ten den to udělejte ještě dvakrát! Vaše rány se budou hojit rychleji.

Bak: XII. 22. – I. 20.

Muž povolání

Černý slavík

Zvyk: Zodpovědný, mírně tuhý lístek. Respektujete tradici. Vaše profese má přednost před vším.

Predispozice k onemocněním: Nemoci kosterního systému, kolen, kůže, zubů, stejně jako revmatismus, dna, predispozice k zkamenění, vazokonstrikce.

Bylina: Černý slavík, pastýřská taška.

Navrhované použití: Opotřebení kostí, revmatismu a uklouznutí můžete předcházet vypitím 1 šálku křenového čaje denně, když se blížíte ke čtyřiceti. (Vařte 1 kopu podkovy s podnosem na šálek, nechte ji půl minuty stát a poté ji přeceďte.)

Krém vyrobený z černého slavíka je lék na bolavé koleno, který můžete použít jako každodenní zábal.

S chrastícím pastýřským vakem můžete uhasit krvácení, ale spolu s podkovou je to také užitečné proti dně a revmatismu.

+ 1 tip

Nyní na jaře si stále můžete vzít čerstvou pastýřskou tašku (louka bude brzy plná). Nebojte se přidat své jemné listy do salátů k ochucení!

Vodnář: I. 21. – II. 18.

Nezávislý muž

Zvyk: Zdráháte se přizpůsobit se a statečně porušit obvyklé tradice. Bojujete s emočními omezeními, ale po tom toužíte nejvíce.

Předispozice k onemocnění: Nemoci nohou, kotníku, nervového systému, hypofýzy. Mohou se objevit arytmie, nehody a záchvaty.

Bylina: Rozmarín, třezalka tečkovaná.

Doporučené použití: Angelica root je užitečný lék, angelica pro posílení žaludku, zvýšení chuti k jídlu a antispazmodický. Pokud trpíte revmatismem, dejte ji do koupelové vody (vařte 10 dkg rostliny v 1 l vody po dobu čtvrt hodiny, poté ji přeceďte a přidejte do vody). Je také vynikající na menstruační potíže (stačí 5-10 gramů denně), jako lék.

Vaše těžké, oteklé nohy budou mít prospěch z obkladu vyrobeného pomocí somnolového extraktu (zvlhčíte rostlinu horkou vodou, vložíte do gázy a přiložíte na bolavou část, dokud je to příjemné). To zvyšuje lymfatický oběh a je také účinné při křečových žilách.

+1 tip

Nejen, že pijete rozmarýn, který stimuluje krevní oběh, v čaji, ale i čerstvý a nakreslete na větvičky kostky masa (jehněčí, kuřecí, krůtí)!

Ryby:
Domácí milenka

Zvyk: Jste romantické povahy, která vám chce splnit co nejvíce vašich snů. Šťastně utratíte, abyste dosáhli požadovaného efektu, takže váš šatník je plný oblečení pro váš měnící se životní styl a náladu.

Předispozice k onemocnění: Poruchy nohou, vodní bilance těla a lymfatické cesty. Jsou náchylní k infekcím a nachlazení.

Byliny: prvosenka, šípek, brutnák lékařský.

Navrhované použití: Váhu můžete vyvážit čajem z jarní prvosenky, pomocí kterého můžete pod kouřem nosit rukavice proti dnu a revmatismu.

Během nachlazení přichází pro Rybu Šípkový sirup, který vám pokryje hrdlo ochrannou vrstvou a je nápojem bohatým na vitamín C.

Pokud vaše hladina cholesterolu vzrostla, je čas konzumovat tobolku brutnákového oleje. Ber to jako lék a pak jdi na kontrolu!

+1 tip

Možná budete chtít použít speciální léčbu, lymfatickou masáž. Profesionální masér pomáhá uvolnit lymfatické cesty, zbavuje vaše tělo zbytečných usazenin, zrychluje váš metabolismus.

Zdroj: angyalszarny.hu