Vnitřní bolest

V některých případech může být bolest žaludku příznakem rakoviny žaludku, ale ve většině případů může bolest souviset s jiným vnitřním orgánem, než je rakovina žaludku. Bolest typická pro rakovinu žaludku je neochotná a nesnesitelná. Není to něco, co byste na jeden den cítili, a pak odešli a vrátili se. Bolest typická pro klasickou rakovinu žaludku pochází ze středu žaludku a je tupá.

Nevysvětlitelné hubnutí

Mnoho zdravotních stavů, včetně diabetu 1. typu, Addisonovy choroby a Crohnovy choroby, může vést k nevysvětlitelnému úbytku hmotnosti. Do seznamu lze přidat i rakovinu žaludku. Pokud zažíváte hubnutí a není to součástí vaší stravy nebo změny životního stylu obecně, vždy tomu věnujte pozornost. Pamatujte, že hubnutí může být postupné. Nemusíte propadat panice z výkyvu 1-2 kg, ale pokud si všimnete, že jste v posledním období více zhubli, takže k tomu nebyl žádný pádný důvod, možná budete chtít navštívit lékaře.

Pálení žáhy, které nezmizí

Pálení žáhy je jedním z nejčastějších příznaků poruch trávení a ačkoli je také obvykle mnohem častější u jiných problémů, než je rakovina, neuškodí se podívat na přesnou příčinu, abyste se mohli uklidnit.

Nadýmání, průjem a zácpa

Je možné, že rostoucí rakovina v žaludku způsobuje pocit nadýmání a plnosti a ovlivňuje pohyby střev. Ačkoli tyto příznaky samy o sobě nejsou jasnými známkami rakoviny, pokud se objeví ve spojení s více než jedním v seznamu, stojí za to požádat o vyšetření, aby se zjistilo, jaká může být skutečná příčina příznaků.

Zdroj.blikk