3. Prevence proti rakovině

Jak jsme se zmínili výše, bramborová slupka může být prevencí proti rakovině a to díky tzv. fytochemikálií. Navíc obsahuje velké množství chlorogenného pohybu, který eliminuje nádory a rakovinné buňky, čímž chrání tělo před nádorovými onemocněními.

4. Udržuje hladinu cukru v krvi

Zařazení bramborové slupky do stravy se doporučuje zejména lidem, které trápí cukrovka a vysoký krevní cukr. Díky vysokému obsahu vlákniny udržuje hladinu cukru v krvi. Dlouhodobý dopad konzumace bramborové slupky má protizánětlivé účinky, zlepšuje cukrovku typu 2 a koronární onemocnění.

5. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi

Zjistilo se, že bramborová slupka, bohatá na vlákninu v kombinaci s látkami zabraňujícími rakovině, polyfenoly a glykoalkalidy, působí na snížení cholesterolu v těle. Čili pokud vás trápí cholesterol, určitě zařaďte bramborovou slupku do vaší stravy.

6. Snižuje riziko onemocnění srdce

Bramborová slupka je bohatá na draslík, životně důležitý a klíčový minerál, který snižuje nebezpečí vzniku srdečního onemocnění a mrtvice. Je to z toho důvodu, že draslík má klíčovou roli při regulaci krevního oběhu, a tedy udržování stability srdce. Dalším doplňkem pro srdce skrývající se v bramborové slupce jsou omega-3 nenasycené tuky.

Zdroj:somzena