Postup:

Bílky vyšlehejte do pěny a žloutky vyšlehejte s cukrem a horkou vodou doběla, pak mouku smíchejte s ořechy a práškem do pečiva – promíchejte.

Následně spojte vyšlehaná bílky se žloutky – společně vyšlehejte a pak do něj zapracujte smíchanou mouku s ořechy a práškem do pečiva – promíchejte a vypracujte těsto bez hrudek.

Hotové těsto nalijte do formy o rozměrech 18 x 25 cm vyložené pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě 45-50 minut při 170 °C.

Krém:

Na krém vyšlehejte margarín s moučkovým cukrem do pěny a poté zapracujte kávu do hladkého krému a rozetřete na vychladlé těsto.

5. Dort můžeme také ozdobit opraženými nasekanými ořechy nebo čokoládovými cukrovinkami.