Postup:
Bílky vyšlehejte do pěny a žloutky vyšlehejte s cukrem a horkou vodou doběla, pak mouku smíchejte s ořechy a práškem do pečiva – promíchejte.
Následně spojte vyšlehaná bílky se žloutky – společně vyšlehejte a pak do něj zapracujte smíchanou mouku s ořechy a práškem do pečiva – promíchejte a vypracujte těsto bez hrudek.
Hotové těsto nalijte do formy o rozměrech 18 x 25 cm vyložené pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě 45-50 minut při 170 °C.
Krém:
Na krém vyšlehejte margarín s moučkovým cukrem do pěny a poté zapracujte kávu do hladkého krému a rozetřete na vychladlé těsto.
5. Dort můžeme také ozdobit opraženými nasekanými ořechy nebo čokoládovými cukrovinkami.