postup:
Čínské zelí si nakrájíme na plátky a pak na malé kousky. Červenou řepu si oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Potom ji přes gázu odšťavníme do misky. Pořádně vymačkáme, abychom získali co nejvíce šťávy.

Šťávou, kterou jsme získali, nyní polijeme zelí.

Do hrnce si dáme vodu, nasypeme cukr, přidáme olej a povaříme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí. Pak přidáme ocet. Nyní vložíme do zálivky bobkový list, nasypeme hřebíček, koriandr a koření. Přivedeme do varu.

Přikryjte pokličkou a chvíli vařte. Mezitím si připravte česnek. Oloupejte a nakrájejte. Nálev z hrnce přecedíme přes sítko a přidáme nakrájený česnek.

Do nálevu nyní ponoříme čínské zelí, která nám mezitím nasákla šťávou z červené řepy. Přikryjeme talířem a na to položíme mísu s vodou. Necháme odležet.

Poté scedíme a podáváme. Zelí můžete dát i do skleněných pohárů a skladovat v chladničce. Přejeme dobrou chuť!

Pokračování na další straně…