postup:

Vložte všechny rostliny a prolisovaný česnek do velké skleněné nádoby . Na tuto směs nalijte jablečný ocet. Zakryjte nádobu plastovou fólií, potom nasaďte víko a pevně uzavřete. Nechte rostliny miclovať octem na chladném a temném místě asi 6-8 týdnů. Nádobu každý den protřepejte. Pak sceďte ocet a uchovejte tonikum ve skleněných lahvích. K octa se mohou přidat další rostliny s významnými terapeutickými vlastnostmi, jako například: – oregano – zázvor – skořice – aloe vera – chilli – hřebíček – lékořice.

Jak můžeme použít tento zázračný ocet?

Tento lék je levnější než přípravky z lékárny a je mimořádně univerzální . Má mnoho použití. Může se použít i na čištění a dezinfekci povrchů domu pomocí aplikace v sprejové láhvi. Také můžete používat jako odpuzovač hmyzu.

Odpuzování hmyzu:

• smíchejte 60 ml octa s 220 ml vody a roztok nalijte do sprejové láhve. Nastříkejte na pokožku, oděv nebo obuv před ochod do přírody. Tento roztok uchovávejte v chladničce.

Boj proti nemocem, nachlazení a virózám:

• pro dospělé: 1 lžíce octa, několikrát denně, zředěná vodou nebo trochou medu

• pro děti: 1 čajová lžička octa, několikrát denně, zředěná vodou nebo čajem

Posílení imunity:

• vezměte 1-2 polévkové lžíce s 1 polévkovou lžící medu.

Když potřebujete vydezinfikvoať vzduch (napríkald pokud je někdo v domácnosti nemocný):

• rozřeďte 1 díl octa se 2 díly vody a roztok nastříkejte na povrchy a do ovzduší pacientovy pokoje, abyste dezinfikovány a odstranili mikroby.

Proti vším a plísním:

• zředí ocet a aplikuje jej na pokožku hlavy. Na plíseň na chodidlech si připravte koupel na nohy s obsahem tohoto octa a vody.

Zdroj:Dobrenoviny.sk