Každý rok zažije v USA téměř 800 000 lidí mozkovou mrtvici.

Statistiky ukazují, že muži mají vyšší riziko mrtvice než ženy. U žen je však mnohem pravděpodobnější, že na tuto poruchu zemřou a zažijí její negativní vliv na život.

Podle údajů CDC trpí každá pátá americká žena mrtvicí. Každý rok mrtvice zabije životy tisíců žen, předstihne rakovinu prsu a mnoho dalších závažných stavů.

Kouření, špatně kontrolovaná hypertenze,cukrovka a nedostatek fyzické aktivity jsou dobře známé rizikové faktory mozkové mrtvice.

Ženy však mají některá další rizika. Důvod je o ženských hormonech.

Když se změní hladina estrogenu a progesteronu, šance na mozkový záchvat se zvýší. Proto normální těhotenství, užívání perorálních kontraceptiv nebo hormonální substituční terapie činí ženy zranitelnějšími vůči potenciálně život ohrožujícím poruchám.

Ve skutečnosti trpí migrénami mnohem více žen než mužů. A to může zvýšit riziko vzniku cévní mozkové příhody dvakrát .

Příznaky:

jako je náhlá slabost nebo necitlivost na jedné straně těla (jako na pravé paži a pravé noze), potíže s mluvením a porozuměním, zamlžené vidění, ztráta rovnováhy a neobvykle silná bolest hlavy přivádějí tisíce lidí na pohotovost.

Velkým problémem je, že ženy mají často netypické příznaky, které vedou k nesprávné diagnóze a oddalují profesionální léčbu.

Čas je mozek, takže čím déle trvá rozpoznání mozkové mrtvice, tím vyšší jsou rizika celoživotního postižení a komplikací.

Dámy, mějte na paměti, že některý z těchto příznaků nebo jejich kombinace může znamenat mozkový záchvat:

Aplikace BetterMe vám pomůže zvýšit vaši sebeúctu a dosáhnout vašich osobních cílů otevřením dveří do světa fitness a zdravého životního stylu.

Vyzkoušejte to hned, abyste co nejdříve viděli nejlepší verzi sebe sama.

# 1. Nemoc a zvracení

# 2. Nevysvětlitelná obecná slabost, která přišla najednou

# 3. Mdloby

# 4. Bolestivé pocity

# 5. Záchvaty

# 6. Dýchavičnost

# 7. Změněný duševní stav (agitovanost, halucinace, náhlé změny chování, dezorientace)

Zdroj:betterme