postup přípravy

1 . krok

Z Oreo sušenek seškrábneme náplň a sušenky mixérem rozmixujeme..Potom přidáme rozpuštěné máslo a vypracujeme hmotu ..

2 . krok

Tuto směs utlačíme na dno formy 21 x 21 nebo kulaté dortové formy 24 cm průmer..Dáme do mrazničky dokud nepřipravíme krém.

3 . krok

nejprve si do 100 ml vody namočíme 30 g želatiny a necháme ji nabobtnat ..

4 . krok

Do mixéru si dáme 4 vejce, 4 banány, 70 g másla 200 g cukru a citronovou šťávu z jednoho citrónu..Všechno rozmixujeme, a dáme do hrnce s tlustým dnem, a nízkém plameni zahříváme. Mícháme stále dokud nám směs nezhoustne.potom krém necháme mírně ochladit a vmícháme do něj připravenou želatinu ..

5 . krok

zvlášť si vyšleháme mascarpone se šlehačkou a s vanilkovými cukry.1 / 3 šlehačkové směsi vmícháme do banánové náplně, dokud je mírně teplá a pak vmícháme i zbytek mascarpone šlehačkové směsi.krém by měl být lehký a napěněný ..

6 . krok

Do formy s udusaným Oreo vrstvou vylijeme polovinu krému a zarovnáme ho. Posypeme asi polovinou drcených Oreo sušenek a dáme do mrazáku na 10 minut..Ostatní Oreo sušenky vmícháme do druhé poloviny krému a po 10 minutách vyjmeme dort z mrazničky a směs vylijeme a zarovnáme dort vrátíme do mrazničky na 15 minut ..

7 . krok

5 g želatiny namočíme do 75 ml studené vody a necháme naboptnat .Do misky si dáme šťávu z jednoho citrónu .Oloupeme zbylé banány a nakrájíme je na kolečka.Banány dáme do citronové šťávy aby nám neztmavly .

8 . krok

Banány poklademe na krém.

9 . krok

Želatinu která nám nabobtnala zahřejeme v mikrovlnce, a potom ji vmícháme do pomerančového džusu.Po lžících přeléváme pomerančovou směs přes banány ..Potom dáme do lednice a necháme 3 hodiny tuhnout. Potom nakrájíme na porce a můžeme podávat ..

Zdroj:lauralaurentiu.ro