Pokud na lačný žaludek užijete 1 lžičku medu smíchanou s ½ lžičky mleté skořice a zapijete sklenicí teplé vody, pocítíte tyto účinky:

Velká pomoc cukrovkářům i lidem, které trápí játra

Tyto zjištění v dnešní době potvrzují i vědecké studie, které přicházejí s poznatky o pozitivním účinku tohoto spojení. Med v malém množství spolu se skořicí působí nejen jako prevence vzniku cukrovky, ale má pozitivní vliv i tehdy, jestliže již onemocněním trpíte. Také chrání játra a napomáhá obnovení jaterních buněk.

Rychlé odbourání tukových zásob

Skořice s medem jsou velmi účinný pomocníci v boji s nadbytečnými kilogramy. Jejich síla spočívá ve stimulaci metabolismu, podpoře správného procesu trávení a rychlejšího odbourávání tukových zásob. Tuto kúru na hubnutí znali už před stovkami let.

Velká pomoc srdci

Přírodní prevence proti nemocem srdce a oběhové soustavy . Posilují srdeční sval a přispívají ke stabilizaci srdečního rytmu a krevního tlaku.

Pomohou při slabosti, úzkosti a depresivní náladě

Tyto stavy pociťuje občas každý z nás. Spojení medu a skořice dokáže uklidnit a uvolnit mysl, odbourat stres a napětí. Starší lidé je znají také jako prostředek pro zlepšení paměti a pozornosti (působí stejně jako Ginko tím, že zlepšují prokrvení organismu).

posílí imunitu

Na podzim jsme obzvlášť náchylný na virové a bakteriální onemocnění různého typu . Med a skořice posilují imunitu a zlepšují tak schopnost organismu bránit se proti nástrahám podzimního počasí.

Pokračování na další straně