postup:

Připravíme si základ těsta. V ½ šálku teplého mléka rozpustíme droždí, přidáme ½ mouky a vymícháme jednotnou hmotu – necháme kynout při pokojové teplotě 1-2 hodiny.

Krásně uvidíte, jak Vám hmota „nabobtná“. Vmícháme do ní zbytek teplého mléka, cukr, rozšlehané vejce, sůl a zbylou mouku.

Za stálého míchání zapracujeme do hmoty i změklé máslo. Těsto vypracujeme tak, aby bylo hladké a nelepilo se na ruce. Misku s těstem přikryjeme fólií a uložíme do ledničky na 2 hodiny.

Ovoce rozmixujeme (nebo umeleme v mlýnku na maso), přidáme cukr, pomerančovou kůru a vaříme na mírném plameni do zhoustnutí – necháme vychladnout.

Těsto vyndáme z ledničky a přendáme na pomoučený vál. Rozválíme na obdélník o rozměrech 60 × 30 cm a rovnoměrně na něj rozetřeme náplň tak, aby byla asi 1,5 cm od okrajů těsta. Potom těsto přendáme – třetinu těsta směrem do středu a překryjeme zbylým těstem. Okraje zlehka přitlačíme prsty.

Nyní těsto nařežeme na proužky široké asi 3 cm. Každý proužek pak stočíme a okraje spojíme tak, aby vznikl tvar věnce.

Pečeme při teplotě 210 stupňů asi 12-15 minut. Posypeme práškovým cukrem a můžeme si pochutnávat.

Dobrou chuť!