Z 1 kg arónie obvykle získáte asi 0,7 l šťávy, někdy i méně. Zmrazení nebude mít negativní vliv na kvalitu šťávy, protože je známo, že arónie velmi dobře snáší nízké teploty , takže po rozmrazení bude ještě šťavnatější, bude mít více šťávy, než když je čerstvá.

Rozmraženou arónii je nejlepší přecedit nebo propasírovat mlýnkem na maso , abyste získali pravou mateří šťávu, nebo jak jiní říkají, za studena lisovanou šťávu. Do získané aroniové šťávy by se neměly přidávat žádné konzervační látky. Doporučuje se také pít bez cukru a jiných sladidel. Může být skladován 24 hodin v lednici , ale doporučuje se vypít ještě tentýž den.

Arónie jako výjimečný antioxidant zabraňuje tvorbě volných radikálů a čichovému „útoku“ na zdravé buňky v těle a krevní plazmě, čímž zpomaluje proces stárnutí organismu a zabraňuje rozvoji chronických onemocnění.

1
2