Benefity spojené s konzumací růžové himalájské soli
- zdravější cévy
- zlepšené dýchání a zdravější plíce
- stabilní pH buněk
- boj proti stárnutí
- zlepšený spánek
- zlepšený sexuální apetit
- boj se svalovými křečemi
- zlepšená hydratace
- posílení kostí
- lepší krevní tlak
- podporuje krevní oběh
- vylučuje těžké kovy
Jiné druhy solí
K prokázání toho, že růžová himalájská sůl je opravdu skvělá, je nutné ji porovnat s jinými druhy soli.
Mořská sůl je druhou nejlepší možností. Stále více je však průmyslově zpracovávána. A navíc moře bojují s vysokým znečištěním. A proto je růžová sůl kvůli zachovalému původnímu stavu pro tělo ideální.
Stolová sůl by měla být poslední možností po níž sáhnete. Tento druh soli je ochuzen o své minerální složení a zůstal v ní pouze sodík a chlorid. Bílí se a čistí chemickými látkami, následně se „peče“ při vysoké teplotě. A jód, který se do ní přidává je často umělý a tělo ho dokáže jen velmi těžko zpracovat.